Sustainable Saturdays, Shaving with a Safety razor – Skeer met ‘n veiligheids-skeermessie

Vir Afrikaans, blaai na die onderkant van die bladsy.

One of the changes I have made to try and minimize waste in my life was to change to a safety razor.

Instead of using those ugly, plastic disposable razors or even embedded-in-plastic disposable blades, change to a safety razor and the only thing you have to throw away is a straight blade. (You can even recycle this)

I bought my safety razor online from a mutual greenie, who found a handful of antique razors in a second-hand shop. Maybe you are lucky and an heirloom razor is still somewhere in your house, but if you need to buy I would really suggest checking out this online shop. www.bundubeard.co.za

Jaco from Bundubeard has an awesome arrangement of safety razors available for men and women and some are really affordable. (Not to mention that you will save a lot of money shaving this way either way!)

I have been buying blades from Dischem stores, but they only have one brand. Recently Jaco suggested I buy a multi-pack that he compiles and I am currently testing out some different blades. I would strongly advise this so you can pick the perfect blade for yourself.

There are loads of video available online on how to use a safety razor, so if you are curious just hit the search button… I am inserting this video on IGTV, made by South African Instagrammer, Christie Munro. (@minimalwastegirl) 

>>How to use a safety razor.

If you like this article, feel free to follow me by clicking on the follow button with your e-mail address, on the left-hand side of this page.

If you are curious about what else I write and which days I post what, you can read about it here. >>Country Living In Southern Africa. Please note that I do not post on all topics and categories every single week.

‘n Veiligheids-Skeermessie

Een van die veranderinge wat ek gemaak het in my poging om minder vullis te maak, was om oor te skakel na ‘n veiligheids-skeermessie.

In plaas van om die plastiek, weggooibare messies te gebruik, hoef ek nou net ‘n enkele lemmetjie weg te gooi. Die lemmetjies kom verpak in ‘n dun papier lagie en in ‘n boksie van 5. Soms is die boksies verpak in ‘n dun plastiekvelletjie, maar dit is steeds baie minder vullis as wat ek voorheen gemaak het om nie eers te praat van die hoeveelheid geld wat ek spaar nie.

Miskien het jy nog so ‘n skeermessie wat in jou huis rondlê wat aan jou pa of oupa behoort het, maar indien nie, sal ek jou sterk aanraai om te gaan inloer by Jaco van Boendoebaard se aanlyn winkel. Volg die skakel hier. www.bundubeard.co.za

Jaco maak ook pakkies op met verskillende soorte lemmetjies, gesels gerus met hom oor so ‘n pak en toets die en wat die beste vir jou werk.

Die soort skeermessies is nie so skrikwekkend soos dit klink nie, kyk gerus na die video skakel wat ek hier onder ingevoeg het om te wys hoe die skeermes werk.

Hoe om ‘n veiligheids-skeermessie te gebruik.

Advertisement

2 thoughts on “Sustainable Saturdays, Shaving with a Safety razor – Skeer met ‘n veiligheids-skeermessie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.